Prije nešto više od godinu dana, Haris Zahiragić, do tada nepoznat mladić, vinuo se u nebo internet slave i popularnosti zbog promovisanja biblijsko – kuranskih vrijednosti kada je na svom privatnom Facebook profilu postavio status o LGBT populaciji. Podsjećanja radi, u tom statusu, mladi Zahiragić, pravnik, zakletva SDA i predsjednik SPUSa iznosi svoj stav u kom kvalifikuje homoseksualnost kao bolest koju treba medicinski i društveno liječiti.

Kako naš portal saznaje, Zahiragić je nedavno, u najužem krugu svojih prijatelja, kolega, obožavateljica, fanova i SDA pulena obilježio godišnjicu objave svog, napadom u Kriterionu, izazvanog, statusa. Proslava je započeta u eminentnom šiša lokalu u Općini Stari Grad, a ista se, nakon nekog vremena, do dugo u noć, nastavila u drugim sarajevskim klubovima. Nastavak zabave bio je rezervisan samo za muške prijatelje jer djevojke su već morale da budu kući, a i, kako naš izvor blizak Zahiragiću navodi, “nije lijepo da cure budu u kafani u ta doba”.

Na proslavi su se igrale i društvene igre poput sjetimo se izjave, fašizam slovo na slovo, ringe ringe hejt, ko prvi u SDA njegov SPUS, Poker u mandat, šovinizam naš svakodnevni, izjavi/izvali status i turski rulet.  

Haris Zahiragić nije želio komentaristati ove navode, ali je za naš portal najavio da će naredne godine, kada još uvijek bude predsjednik SPUSa van svih rokova trajanja mandata, raditi na obilježavanju godišnjice obilježavanja Dana državnosti BiH.

Nezadovoljne studentske predstavničke organizacije i sada naglašavaju: “Homoseksualnost je seksualna orijentacija, a ne psihološki poremećaj. Ova konstatacija je produkt naučno-istraživačkog rada, a ne subjektivno stvaralaštvo mene koja u okviru ovog dopisa predstavljam Udruženje studenata psihologije Koristi razum. Apsolutno je suvišna rasprava o tome da li se homoseksualnost opravdava ili ne. Zašto se uopšte osjeća potreba za argumentiranjem u okviru pomenute tematike, kad je seksualna orijentacija neovisno kojeg tipa dio urođene ljudske prirode koja se takva ne može osporiti, a još manje liječiti ukoliko se ne uklapa u društvene okvire prožete nitima neznanja. Ne budite ignorantni pederi.”