Bend Zabranjeno pušenje biti će jedan od četiri benda koje će zabavljati građane Sarajeva u novogodišnjoj noći. Obzirom da Zabranjeno pušenje skoro svake sedmice ima barem jedan koncert u glavnom gradu BiH ovo bi mogao biti mač sa dvije oštrice. Kako bi ih građani malo poželjeli iz Zabranjenog pušenja poručili su da u Sarajevu neće svirati čak pet dana prije nove godine.

“Mi smo stvarno postali redovni u Sarajevu, ali voli nas narod. Stalno sviramo u Sarajevu i nema građanina koji nije bio barem na jednom našem koncertu ove godine. Sada smo dobili poziv da sviramo za novu godinu i to nam je probudilo strah da bi nas se građani mogli zasititi i onda da na dočeku nove godine bude slaba posjećenost. Međutim doskočili smo i tom problemu i odlučili da nećemo svirati u Sarajevu čak pet dana prije nove godine. Za to vrijeme bi nas se građani trebali poželjeti u velikom broju doći na našu svirku povodom nove godine”, rekao je Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja.

Građani Sarajeva podijeljeni su oko ove odluke Zabranjenog pušenja.

“Ja volim Zabranjeno pušenje još iz vremena prije rata, ali ovo odluka me je moram priznati malo šokirala. Pet dana zaredom neće svirati u Sarajevu to je svakako jedna hrabra odluka. Ja sam bio na preko sto njihovih koncerata u Sarajevu u zadnje dvije godine i nikad mi nisu dosadili. Ne znam kako ćemo izdržati tih pet dana bez njih, ali vjerujem da će onda za novu godinu napraviti pravo dobar dernek”, rekao je Elmedin Trzalica, vjerni fan Zabranjenog pušenje iz Sarajeva.