Radnici KJKP GRAS danas su održali mirne proteste ispred zgrade uprave preduzeća Centrotrans. Na ovaj način izrazili su nezadovoljstvo što nisu primili nijednu plaću od 2014. godine, te zbog višemjesečnog neuplaćivanja zdravstvenog i penziono-invalidskog osiguranja. Za svoj nezavidan položaj krive upravu Centrotransa, te smatraju da je ovakav vid nezdrave konkurencije uništio i mnogo bolje i konkurentnije kompanije.

“Ma hajte molim vas, pa oni sa svojim čistim Komercijalama i redovnim redovima vožnje uništavaju jedno od rijetkih starinskih i nadasve tradicionalnih preduzeća koje još živi u starom sistemu kao što je GRAS. Evo vjerujte ja dana slobodnog već sedam dana nisam imao, svaki dan sam morao doći u centralu na kafu bar da se pojavim i prijavim. Ima li to smisla? Lijepo Titino doba, fino si do tri na poslu i onda ući laganini sa ženom i djecom, pivica za Prvi maj. A sad? Moram da drndam tramvaj dva sata sedmično. Pa neću ja sve sam da vozim, ima nas deset hiljada, mogu i ovi ostali malo da voze, a ne samo da budu na godišnjim odmorima. Sve je to nama Centrotrans kriv, doveli su nas na rub egzistencije sa ovim ludim radnim navikama” – izjavio je za naš portal vozač tramvaja u GRAS-u Harun, inače profesionalni popunjač nižih radnih pozicija u javnom sektoru.

Radnici su se žalili i na cijene koje Centrotrans nudi za svoju uslugu smatrajući ih preniskim za ono što Centrotrans nudi, u odnosu na GRAS.

S pravilnom ekonomskom politikom cijene karata mogu ići dole. Koliku god Centrotrans cijenu bude ponudio, mi ćemo ići 20 posto više” – dodaje za kraj Harun, radnik GRAS-a i dugogodišnji popunjivač nižih pozicija u javnim preduzećima.