Vlasnik X.com platforme, Elon Musk našao u se u najvećoj krizi otkako je prije nekoliko mjeseci postao vlasnik popularnog X-a. X.com našao se u problemu nakon što je danas Edin Forto medijima u BiH rekao da napušta ovu platformu. Nakon objave gospodina Forte mnoge svjetske zvijezde odlučile su se da urade isto.

“Ja stvarno više ne mogu da trpim sve to što se dešava tamo. Dok se ta mreža zvala Twitter sve je bilo kako treba, a sada otkako ga je ovaj Musk preuzeo to je sve Bože sačuvaj. Neću da se bez veze sikiram i jednostavno sam odlučio da napustim platformu na neko duže vrijeme. Bio sam jedan od aktivnijih članova i svakodnevno sam objavljivao razne stvari što je doprinijelo popularnosti platforme, ali sada će dalje morati bez mene”, rekao je Edin Forto, ministar komunikacija i prometa BiH.

Odmah nakon sastanka kriznog štaba X.com-a javnosti se obratio i Elon Musk koji je priznao da se boji za budućnost cijele platforme.

“Ja sam puko silne milione da kupim ovaj prokleti X, ali vidim da je to možda bila greška. Krenuli smo u malo agresivniju politiku i to je odmah odbilo ljude. Jutros su me zvali moji analitičari i rekli da je Edin Forto najavio da napušta platformu. Nisam odmah znao ko je to, ali samo malo istražio i vidio da se radi o jednom od najaktivniji korisnika moje platforme. Čovjek je pisao i dan i noć što je za svaku pohvali. Ne znam šta ga je navelo da napusti platformu, ali planiram da to sa njim riješim u četiri oka. Nakon njegovog napuštana sa platforme su otišle još neke svjetske zvijezde što je ozbiljan udarac”, rekao je Elon Musk, vlasnik X.com-a.