Direktor kompanije VW za tržište Balkana, Jasmin Ratkapa, naručio je novi model Golf 4 iz Njemačke, obzirom da je interesovanje ogromno na našem tržištu.

“Naručili smo oko 100.000 modela u prvoj seriji, jer su potrebe na tržištu ogromne. Obnovljena serija Golf 4, koji je najtraženiji na našem tržištu, biće modificiran za potrebe lokalnog stanovništva. Ovim potezom želimo da podignemo stopu prodaje VW-a na Balkanu, obzirom da nam je malo pala prodaja zbog BMW i AUDI automobila”, rekao je Ratkapa.

Modeli će biti dostupni u svim centrima ove automobilske kuća, a dodatni sadržaji će se moći kreirati po vlastitoj želji kupaca.

“Prije svega, svaki automobil će imati ugrađen tespih na retrovizoru, te se kupci više neće morati peglati da kupe tespih posebno. Također, automobili će biti isključivo u bojama metalik sive, mat crne i zlatne. Pored toga, svaki kupac će moći na karambolku prilikom kupovine ispisati natpis, poput Džanela, Hookah bar, protein shop i slično, u ovisnosti ko šta preferira. Automobili će imati dodatno ugrađeni sound sistem, kao i best of kompilaciju Jale Brata i Bube Corellija. Ovaj model smo kreirali isključivo zbog potrebe kupaca”, dodao je.

Golfovi će također biti s modificiranim šasijama, kako bi se kupci osjećali ugodnije u njima.