Istraživanje koje su nedavno sproveli psiholozi i sociolozi u Njemačkoj, otkrilo je da prosječna njemačka porodica za dijete do 18. godine, u prosjeku potroši toliko novca da bi mogla kupiti najnoviji model Golfa. Vođeni njemačkim osjećam za inovaciju i biznis, vlada ove nama bratske i prijateljske zemlje, ponudila je opciju koja se teško odbija.

“Mi kao strateški partneri BiH, koji uvažavaju njen potencijal, kulturu, narode i jeftinu radnu snagu, pokrenuli smo akciju koja će pomoći kako mladim ljudima koji dođu kod nas, tako i njihovim roditeljima kod kuće. Naime, svi oni koji imaju sina ili kćerku koja sjedi kući i ne radi ništa, troši novac i slika se za Instagram, dajemo im mogućnost da nam ga/je poklone kao jeftinu radnu snagu, a u zamjenu za nju/njega će dobiti novi model automobila Golf”, rekao je za naš portal Jurgen Hoffner, inicijator akcije.

Roditelji ne moraju zadržati auto ukoliko ne žele. Mogu ga slobodno prodati i taj novac potrošiti kako god hoće, poručili su iz ambasade Republike Njemačke. Oduševljenje nisu krili mnogobrojni roditelji, a jedan od njih je i Ramo Tač, rudar iz Kaknja.

“Švabo je bolan to, nema zajebavanja s njima. Ozbiljna je to zemlja, ja bi sad sve para dao što imam da smo ostali pod okupacijom Švaba. Eno onaj moj konj ima haman tries godina, niti šta ganja da radi niti ga ko zove. Ja sam njega među prvim prijavio, nek se ćera gore, svakako nikakve fajde od njega. A nov Golf se danas može i za pedeset hiljada prodat. Ima da odmah otplatim kredi i razvedem se od ove svoje i nađem šta mlađe. Nek ide sve u tri lijepe”, rekao je Ramo za naš portal.