Ovih dana u oku javnosti jeste odlazak Srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u posjet Republici Hrvatskoj, te njihovoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Iako je razlog njegove posjete bio posve politički i ekonomski, on je inspirirao spajanje dva najveća reality showa ovih prostora, Zadruge i Big brothera.

Ovoj vijesti su se obradovali mnogi bh. građani koji uveliko prate sva dešavanja u gore navedenim reality showovima.

„Jako mi je drago da će se ovo desiti. Kako je prvobitno bilo priče da će se zauvijek ukinuti Big brother bio sam jako zabrinut kako ću sada provoditi svoje noći, ali ova vijest me jako obradovala. Sada umjesto da gledam i da glasam u dva različita showa za različite ljude sada to sve mogu da odradim samo jednim pozivom”, kazao je za naš portal Hazim iz Kladuše koji je veliki fan oba showa.

Pored Hazima tu su i mnogi drugi koje je jako obradovala ova divna vijest. Međutim tu imamo i nekoliko onih kojima se ta ideja ne sviđa. Naime radi se o tome, kako saznajemo, da ima i onih koji ne vole da gledaju Big brother, ali uživaju gledajući Zadrugu.

Maja iz Prijedora kaže da joj se cijeli koncept emisije Big brother ne sviđa i da bi voljela da se to udruživanje ova dva showa ne desi.

„Zaista ne razumijem zašto ljudi prate Big brother. Po meni mnogo bolji i mnogo kvalitetniji je show Zadruga. Ako se desi ovo spajanje mislim da ću da prestanem da gledam reality showove”, kazala je nezadovoljna ovom odlukom Maja iz Prijedora.

Ovo je veoma značajan korak u izgradnji bilateralnih odnosa između Republike Srbije i Republike Hrvatske, navodi Informer.