Predsjednik Republike Srbije je krenuo u masovnu kampanju pojašnjavanja zašto životne namirnice nisu skupe, ukoliko se konzumiraju pravilno. Navodi da se građani žale na visoke cijene hrane, a da zapravo ne znaju koliko čega treba stavljati.

“Nakon uspješne epizode o domaćem parizeru, gdje sam pojasnio da na pola hljeba idu dvije liske parizera, sada ću pojasniti za sve ostale namirnice. Smatram da mi bacamo ogromne količine hrane zato što ne znamo koliko je zapravo potrebno u jednom zalogaju. Uzimamo svega nemilice i zbog toga trošimo više i naravno da će nam sve biti skupo jer nemamo mjeru”, rekao je Aleksandar Vučić.

Pojašnjava da jedno pakovanje sirnog namaza od 250 grama može uspješno potrajati i mjesec dana, ukoliko se nanosi kako treba.

“Potrebno je samo vrhom noža malo dotaknuti i namazati preko kriške čisto da se zabijeli. Mi smo navikli da mažemo tolike slojeve da su deblji od hljeba, a to nije pravilno niti bilo ko na zapadu tako jede. Zato oni imaju mnogo a mi ništa, jer pojedosmo sav novac i logično je da nam plata ide samo za režije i hranu. Mi istresemo pola kutije sira na jedan obrok i u tome je problem. Pitaj te bilo koga u Njemačkoj, Francuskoj ili Americi koliko maže pa će vam reći isto”, dodao je Vučić.

Nakon ovoga, Aleksandar Vučić planira snimiti video kako se pravilno guli krompir i koliko se komada pomfrita može napraviti od jednog krompira.