Iz dana u dan situacija u Novom Pazaru je sve gora. Veliki broj oboljelih, nedovoljan broj ljekara i medicinske opreme polako ovaj grad pretvaraju u najveće žarište koronavirusa na Balkanu. Građani ljuti, ogorčeni, te na granici ludila, šalju pozive za pomoć. Njihov predsjednik je odlučio izaći na crtu i stati u kraj ovom problemu. Organizovao je medijsko obraćanje kako bi saopćio ovu važnu vijest.

“Draga naša braćo i sestre islamske vjeroispovijesti, iako ponekad mislite da nam ne pripadate, mi vas ustvari gledamo i gajimo emocije prema vama kao prema pravom braćom i sestrama. Vi ste naš narod i naša krv, i nemojte misliti da će vam neko drugi pomoći prije nas, mi smo vam najbliži. Vidio sam te stravične snimke i prizore iz Novog Pazara i da znate da ću odmah od sutra pokrenuti prve korake kako bi vam pomogao. Već sam angažovao produkcijski tim koji će snimiti i smontirati moje govore podrške u što kraćem roku, kako bi ih mogli vidjeti da vam bude lakše”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao da će formirati specijalni tim, kako bi pomogao stanovnicima Novog Pazara.

“Moji govori će biti u mom stilu, junački, epski i puni želje za životom i patriotizma. Međutim, ovoga puta neću biti sam, imat ću guslarsku pratnju. Također ću uzeti trio sazlija, kako bi vam pokazao da ste naši i da mi prihvatamo vašu kulturu u potpunosti. To će biti standardne epske srpske junačke pjesme, ali s duhom orijenta, kako bi i vas pogodila u srce. Nakon toga, budite sigurni da ćete koronu gristi zubima i osloboditi svoj grad od ovog okupatora”, dodao je Vučić.

Prvi video iz serijala bi trebao biti online za 24 sata, nakon čega će svakih 12 sati biti pušten novi video, kako bi se dala puna podrška Pazaru, ali i cijelom Sandžaku.