Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, upisao je Visoku sportsku školu strukovnih studija. Konačni cilj je da postane košarkaški trener za djecu.

“Meni je Bog lično dao talenat i sve fizičke predispozicije da igram košarku. Čitav život igram i to mi je izduvni ventil bez kojeg ne mogu. Sada sam odlučio da konačno svoj talenat i znanje prenesem mladima, te da ih sklonim s ulice i da nešto napravim od njih. Ovo je još jedan u nizu dokaza koliko je meni stalo do omladine i do budućnosti ove zemlje”, ističe Vučić.

Kako bi dokazao svoju ozbiljnost u budućem radu, Vučić je odmah odlučio da se baci u vatru, tako što će sam sebi dodijeliti zlatnu značku za najboljeg studenta.

“Ja sam toliko posvećena osoba da sam siguran do niko bolji neće biti od mene te godine kada budemo završavali fakultete. Evo tek sam upisao prvi semestar, ali ću sebi već sutra dodijeliti zlatnu značku. Svoje kolege s fakulteta ću pokositi baš kao što sam pokosio opoziciju, ja ću se još jednom plasirati kao najbolji jer to i jesam. Biću iskren i neću vas lagati, ovo je velika odgovornost koju u ovoj situaciji realno samo ja mogu opravdati i niko više. Zato očevi i majke, pripremite novac, jer će vaša djeca imati priliku da uče košarku od najboljeg trenera koji je dobitnik zlatne značke”, dodao je Vučić.

Iako je tek upisao fakultet, Vučić je najavio otvaranje Košarkaškog kluba “Srpski Vukovi”, te poziva roditelje da već krenu štedjeti novac, obzirom da će “Srpski Vukovi” postati elitni klub s najboljom edukacijom. Mjesečna članarina će iznositi sitnih 150 eura za osnovne treninge, te dodatnih 300 ukoliko djeca žele dodatnu edukaciju.