Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je uputio apel opoziciji da ostanu kod kuće, te da sjednice Narodne skupštine Republike Srbije prate putem live prenosa na TV-u.

“Drage kolege političari iz opozicionih stranaka, ovim putem vam se obraćam sa zahtjevom da i vama i nama skratim muke, te da se ne maltretiramo ni mi ni vi. Ono šaka jada što vas sjedi u Narodnoj skupštini Republike Srbije je apsolutno nebitno i ne možete promijeniti ništa. Samo ćete nam smetati i praviti dodatnu gužvu. Stoga vas ljubazno molim da naredne četiri godine provedete kod kuće u krugu porodice, odakle možete putem TV prenosa pratiti šta se dešava u državi. Ništa se ne brinite za platu ona će biti, vaše je samo da ne dolazite”, rekao je Vučić.

Vučić je ove mjere uveo kako bi smanjio mogućnost širenja drugog talasa virusa COVID-19 i barem na taj način spasio određeni broj života.

“Vidite kako sam ja plemenit i čestiti. U vatru bacam svoje ljude, a štedim one koji su protiv mene. Mi iz stranke se svakako viđamo i izloženi smo riziku, ali vi ne morate. Ne treba da budete u kontaktu s nama. Tako možete spasiti sebe i svoju porodicu. Mi gradimo ovu državu čak i sad u kriznim periodima, a vi nam objektivno i ne trebate. Sjedite kući, uživajte s porodicama i pratite nas live. Sve eventualne prijedloge opozicije možete nam dostaviti putem e-maila nakon sjednice. Mi ćemo naravno razmisliti da li ćemo ikada i otovoriti mailove, ali to je sad manje bitno”, dodao je Vučić.

Zbog ove odredbe, pojedini članovi stranke Aleksandra Vučića razmišljaju da pređu u opoziciju, kako bi pratili situaciju u zemlji iz topline svoga doma.

(FOTO: N1)