Tenzije na Kosovu rastu iz sata u sat, a stanje u toj zemlji je zabrinuli čitavu regiju, jer su i Srbi iz Hrvatske dobili poziv za mobilizaciju ukoliko bude potreba za tim. Kako bi osigurao ljudsku nadmoć, Vučić je pozvao sve Srbe da se ujedine pod jedan barjak.

“Mi koji živimo tu smo svjesni težine vremena u kojem se nalazimo, ali je potrebno da to znaju i naša braća i sestre iz bijelog svijeta. Ponovo se na Kosovu pravi prekretnica historije i sve zavisi od toga koliko će agresivni potezi biti sa suprotne strane u odnosu na to kakav ćemo mi odgovor ponuditi. Ako pukne tikva, treba da znate da će to biti regionalno i da smo svi potrebni za odbranu integriteta naše svetinje Kosova”, poručio je Vučić.

Ozbiljan političar kakav jeste, svjestan je da je potrebno pripremiti dobru strategiju, ukoliko na raspored dođe najgori scenarij.

“Velika zajednica našeg naroda živi u Čikagu, pa ih ovom prilikom pozivam da se stave na raspolaganje i prijave za eventualnu mobilizaciju. Poslat ćemo naše predstavnike koji će tamo da naprave evidenciju i osiguraju svu potrebnu infrastrukturu ukoliko dođe do sukoba. Mi možemo zasigurno samo iz Čikaga računati na neku cifru od 50 do 60 hiljada vojno sposobnih Srba koji su spremni da brane Kosovo, što je ogromna cifra. Uzmemo li u obzir broj ljudi iz Hrvatske, Srbije i Republike Srpske, biti ćemo spremni da pružimo adekvatan odgovor”, dodao je Vučić.

Ni Srbi iz Beča nisu ostali nijemi na ovaj poziv, pa su se već samoorganizirali po lokalnim zajednicama, prebrojali i spremili za poziv majke Srbije ukoliko bude potrebe.