Na početku današnje posjete Predsjednika Ruske Federacije, Vladimira Putina, Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je doživio povredu na radu.

Naime, ljekari predsjednika Vučića su izvijestili izvore bliske njemu da je on danas, dočekujući Vladimira Putina, povrijedio je prvi lumbalni pršljen L1, pokušavajući da se spusti i izgleda niži od predsjednika Rusije.

“Naš predsjednik je, vjerovatno iz velikog poštovanja i divljenja koje ima za svog ruskog kolegu, danas povrijedio taj prvi lumbalni pršljen. Poznato je da je Putin izrazito nizak čovjek, a naš predsjednik natprosječno visok. On kao pravi Srbin domaćin nije želio da izgleda toliko viši od svog gosta, pa je pokušao da se spusti malo u koljenima, malo u kukovima, malo u tom prelazu između torakalnog i lumbalnog dijela i tu je nastao problem. Mi smo savjetovali da više poradi na koljenima, ali se on pribojavao da se to ne bi previše primijetilo na snimcima i fotografijama, pa je pribjegao toj najpoznatijoj metodi snižavanja, koja je najmanje vidljiva, a radi se o smanjenju po nekoliko centimetara na svim iole savitljivim tačkama”, rekla je Ankica Stetoskop, lična doktorica gospodina Vučića.

Iz njegove administracije su nam otkrili neke detalje, za koje šira javnost nije znala do ovog nemilog događaja.

“Pa znate, naš predsjednik je dobar domaćin, a gost mu je izrazito nizak, a moćan čovjek. Stoga je logično da je napravio neke poteze kako bi se ta razlika umanjila ili ako je moguće, u potpunosti amortizovala. Osim tog spuštanja, predsjednik je također naručio specijalne stolice na kojima će sjediti dok se budu obraćali novinarima tako posebno dizajnirane da Vučićeva bude niža, ali da se ne primijeti, a Putinova viša. To se postiglo posebnim dizajnom sjedalice i neće se vidjeti. Također, fotografima je naloženo da, dok su dva zvaničnika u stojećem položaju, fotografišu isključivo iz donjeg rakursa, a sa strane Putina, kako bi on izgledao veći i viši”, rekao je anonimni član osiguranja ovog događaja.