Nakon što je u napadu na Novom Zelandu ubijeno 49 osoba i povrijeđeno minimalno 20, oglasio se i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Naime, on se pobrinuo da rasvijetli slučaj u Novom Zelandu, te da pojasni protiv koga je to tačno napad.

“Ja stojim na bedemu odbrane ove naše male zemlje. Ja putujem skoro svakodnevno i potucam se od nemila do nedraga kako bih zemlju Srbiju prikazao u što boljem svjetlu, ali eto ne da se. Ne da se da ovaj srpski narod jednom prodiše i odvoji se od historijskih sprega za koje mi uopće nemamo odgovornosti. Ovaj napad na Novom Zelandu je jedna klasična zavjera protiv našeg naroda. Neko je tamo uzeo i smontirao da je ovaj čovjek što je ubijao te ljude u džamijama slušao ‘Karadžiću vodi Srbe svoje’ i sad svi svjetski mediji to prenose kao istinu. Ko je nama Karadžić? Pa to je neki čovjek koji je devedesetih držao Sarajevo pod opsadom i mi nismo imali ništa s tim. A s druge strane, ko je provjerio jesu li to autentični snimci? Ja sam razočaran kako svi na svijetu padaju na to”, rekao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Na novinarsko pitanje, na koga sumnja da je orkestrirao ovaj napad na državu Srbiju, predsjednik Vučić je imao mnogo spremnih odgovora, kojima je iznenadio sve prisutne, jer je prošlo malo vremena od napada.

“Naravno da znamo ko je to uradio. Prvo Amerikanci. To su ljudi koji Srbima prave spletke odavno. Onda Soroš. Nema veze što sam se ja sastao sa njim. Sastajem se i s drugima koji nam nisu prijatelji. Onda Đilas i Jeremić apsolutno imaju veze s tim, bez razmišljanja. Ja ću odmah angažovati Bezbijednosno-informativnu agenciju da napravi istragu”, dodao je predsjednik Vučić.