Aleksandar Vučić, predsjednik susjedne Srbije je jutros, kako kažu, osudio Zvonimira Đukića poznatijeg kao Đule ili Đule Van Gog, jer je smirivao strasti nakon što ga je neko iz publike gađao plastičkom flašicom vode.

Naime, predsjednik Vučić je ovo vidio kao odličnu priliku za aktivnosti i vanjskog neprijatelja narednih pola godine, ali ga je Đule razoružao gostovanjem u jutarnjem programu Prve TV u Beogradu.

“Ja sam frapiran šta je taj čovjek nama uradio. Mi smo s ovom flašicom mogli imati pola godine, pa i duže, vanjskog neprijatelja o kojem tabloidi mogli da pišu. Da je samo sačekao malo da se dogovorimo, a ne ovako da srlja, mogli smo smisliti da je u flaši bilo otrova, da je bila neka kiselina, pa da se slučajno nije otvorilo… masu toga smo mogli. Ja naredio onima iz jutarnjeg da ga zovnu da to malo pokrenemo, on došao i smirio sve. Baš me razočarao kao Srbin i kao Srbenda. Sad evo razgovaram s ovim mojima iz PR službe da vidimo šta ćemo i kako za dalje”, rekao je predsjednik Vučić.

Nakon što je izrazio svoju osudu zbog ovakve sabotaže, predsjednik Vučić se osvrnuo na budućnost Srbije i njenih vanjskih neprijatelja, kazavši da će se, sad za sad, vratiti na neke stare.

“Ma nemam sad šta vele da izmišljam. Izvadit ćemo neke iz stare fioke. Pošto je ljeto i slabo ko šta radi, odmorit ćemo s Kosovom, Tačijem i Haradinajem. Radit ćemo na domaćim izdajnicima, tajkunu Đilasu, Jeremiću i američkim medijima koji rade protiv Srbije koje drži Dragan Šolak, a koji su i dalje Srbi i ja ću naravno pričati da sam i njihov predsjednik. To ćemo gurati nekih tri mjeseca, pa će se valjda desiti nešto na Kosovu da se vratimo ratu i patriotizmu, jer je nama u centrali to dosta lakše”, zaključio je Vučić.