Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, ponovo je u žiži javnosti zbog nedavno otkrivenog snimka kako iznad Sarajeva u društvu ratnih zločinaca stoji na Trebeviću. Pokrenula se priča o predmetu koji drži u ruci, obzirom da on tvrdi da je u pitanju kišobran, a na snimku se jasno vidi Kalašnjikov. Kako bi oprao obraz, odlučio je omogućiti fizički dokaz.

“Osuđuju me pojedine političke i medijske struje iz Sarajeva, jedva dočekali da mi stave kokardu na čelo i kažu kako sam pucao po civilima tokom rata u Sarajevu. Ne znaju dušmani da ja zapravo držim kišobran u ruci a ne pušku, i pokušavaju mi prepisati nešto sa čim veze nemam. Kako bih im dokazao da postoji više vrsta i oblika kišobrana, pokrenuo sam fabriku za proizvodnju kišobrana koji sam tada nosio u rukama, kako bi pojasnio svima da su mi namjere bile dobre i plemenite, te da sam samo bio u obilasku”, ističe Vučić.

Modna linija “Gerila 22”, izbacila je kišobran u obliku poluautomatske puške AK-47, u narodu poznatije kao Kalašnjikov.

“Taj kišobran zaista kada se sklopi izgleda kao AK-47, ali to naravno nema veze sa puškom. Kreirali smo dršku i crtež na platnu da liči na pušku i to je tačno, a sada ćemo je baciti u masovnu proizvodnju. To je zapravo isti model kišobrana koji sam ja tada imao iznad Sarajeva, kupio sam ga nekada davno u Rusiji i nisam vidio od tog perioda. Zato sam odlučio da napravim ličnu proizvodnju da dokaže kako je to zapravo postojalo i skinem ljagu sa svog obraza”, dodao je Vučić.

Novi kišobrani će biti dostupni za široke narodne mase već od narednog mjeseca, a dostavit će ga i na adrese svih medija u Sarajevu, kako bi se lično uvjerili u njegovu autentičnost.