Desile su se demonstracije u Beogradu. Policija je tukla redom, bacala suzavce, tukla novinare.

RTS je puštao filmove Džeki Čena, a ostale televizije s nacionalnim frekvencijama su puštale nešto deseto.

Jutros, ranom zorom, nakon što je shvatio da se treba posuti pepelom za situaciju u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i drugim mjestima, odmah je naredio je Nebojši Stefanoviću, ministru unutrašnjih poslova Srbije, da izabere 20 najhrabrijih policajaca, koje će druge kolege namlatiti i slikati, kako bi se pokazalo da su demonstranti brutalno napadali policiju.

“Mi moramo dati neki odgovor na ove tendenciozne i iskrivljujuće snimke koje smo vidjeli na američkim medijima kao što su Nova i N1. Ne možemo dozvoliti da sad ispadne da je samo policija tukla demonstrante, jer kako ćemo onda napadati na Pinku, Prvoj, O2, Informeru i ostalim našim medijima. Stoga molim Nebojšu Stefanovića da izabere 20 najhrabrijih momaka koje ćemo moći pokazivati kao primjer za brutalnost demonstranata. Predlažem da ih se najviše udara po glavi, te da se dobro pusti krv kako bi snimke bile onako dosta šokantne, jer moramo sada da napravimo nasilnike i krvnike od demonstranata. Oni su udarali po policijskoj nejači koja je zaštićena samo od glave do pete, nekim slabim plastičnim oklopima i jadni su morali da jurišaju na konjima kao Marko Kraljević, jer nemamo motore. Očekujem da se ovo izvrši odmah. Tih 20 posebnih koji budu odabrani ću lično odlikovati i nagraditi”, kazao je Vučić.

Iz njegovog kabineta još navode da bi bilo dobro da se među tim delijama nađe neki koji bi znao dobro i pričati, pa da izađe pred kamere i snimi potresnu ispovijest o borbi protiv demonstranata.