Nakon zadnjeg incident u Beogradu kada su se sukobili aktivisti koji su željeli da unište mural ratnom zločincu i osobe koje su branile taj mural predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je važnu odluku. On je naredio da se murali od sada crtaju visoko kako bi ih bilo teže uništiti i kako više ne bi dolazilo do ovih nemilih scena.

“Srce mi se steglo kada sam vidio one scene nasilja. Zbog toga sam razmišljao šta bi mogli uraditi da do toga ne dolazi više. Odlučio sam izdati naredbu da se murali crtaju od sada visoko i neće biti više problema. Ne znam samo kako nikom to nije palo na pamet ranije, ja znam da sam ja najpametniji, ali ovo je ipak nešto što bi svatko mogao skontati. Pozivam građane da se suzdrže od nasilja i da podrže radove naših umjetnika kakvi god oni bili”, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Gospodin Vučić najavio je i pomoć svima onima koji budu visoko crtali murale kako bi spriječili nasilje.

“Država Srbija poziva sve umjetnike da nam se jave i mi ćemo im sve obezbijediti za rad na visini. To uključuje kranove, skele, dizalice i helikopter čak možemo posuditi od Milorada Dodika ako bude potrebno. Šta će biti na muralima mene to ne zanima samo da se naši građani više ne tuku. Ako ih crtate visoko onda nema šanse da se isplati uništavat ih”, ponosno je dodao Vučić.