Predsjednik Rusije Vladimir Putin, koji boravi u posjeti Srbiji, od srpskog predsjednika Aleksandra Vučića dobio je specijalan poklon – tromjesečno štene šarplaninca koji se zove Paša. Diplomatski skandal je nastao u trenutku kada je Vučić pokušao da izbaci uplašeno štene iz krila predsjednika Rusije i da sjedne u krilo istom uz uzvike “češki me, češki me”.

“Pa malo je on pukao, jer je cijeli dan pokušavao da uđe što dublje u guzicu ruskog predsjednika i na kraju kada zaista više nije imao šta da radi, odradio je potez očajnika koji želi ljubav i pažnju. Malo mi je žao šteneta, jer se prepalo i generalno nije krivo ni za šta u toj situaciji, ali nije baš ni ono moralo toliko ljubavi i pažnje ruskog predsjednika da ukrade. Ne znam, razumijem ja Vučića jer, pravo da vam kažem, meni je sekunda nedostajala da i ja pokušam da se šćućurim pored našeg predsjednika i da mu kažem da me mazi po glavi i kaže da će sve biti ok. On je nama kao neki medo Brundo koji nas voli, mazi i pazi dok mi odrastamo” – izjavio je za naš portal predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Podsjećamo Putin se oduševio poklonom i rekao na ruskom jeziku da je pas presladak. Srbijanski mediji navode da se i psu dopao ruski predsjednik, jer se dugo s njim mazio. Štene se prvo unervozilo zbog velikog broja ljudi, ali kada ga je Putin pomazio, odmah se smirilo.