Šesnaestogodišnji Kyle Giersdorf iz SAD-a, svjetski je prvak u igranju popularne video igre Fortnite. Najbolji nišan planete Zemlje je za svoje zasluge dobio tri miliona dolara, a već mu pristižu ozbiljne ponude iz svijeta. Najbolju ponudu je dao prvi čovjek Srbije, Aleksandar Vučić, koji je mladom Kyle-u dao ponudu koju ne može odbiti.

“Gledali smo live stream prenos takmičenja i oduševili smo se vojnim i taktičkim vještinama mladog Kyle-a. Zemlja koja ima takvu omladinu ne treba da se boji za svoju budućnost, ali ni za mir u regionu. Mi smo iz budžeta vlade izdvojili dva i po miliona Eura na godišnjem nivou, kako bi omogućili dolazak ovog mladog stručnjaka u našu zemlju. Vjerujemo da je on idealan sensei za mlade ljude u Srbiji po pitanju ratovanja, te da će ih obučiti najbolje. Ipak su generacijski bliski i lakše će se spustiti na njihov nivo prilikom objašnjavanja”, ekskluzivno je za naš portal otkrio Aleksandar Vučić.

Kyle će dobiti predsjednički apartman u Beogradu, čin generala specijalizovanog za obuku pitomaca, te sve benefite vojnog lica. Njegov zadatak će biti obuka mladih ljudi za potencijalne ratne izazove.

“Naša omladina niti u jednom trenutku ne smije biti nespremna za bilo kakve izazove. On će s njima proći obuku gerilskog ratovanja, kako pronaći oružje u kriznim situacija, te kako se suočiti na bojnom polju i pobijediti strah kada ostanete sami protiv neprijateljske vojske. Vidite kakva je situacija na KOSMET-u, mi moramo svakog trenutka biti spremni na sukobe. Neprijatelji Srbije su se okupili sa svih strana, kuju zao plan na koji moramo znati odgovoriti”, dodao je Vučić.

Vlada će također donirati 300 najsavremenijih kompjutera vojnoj bazi “Sveti Sava”, gdje će se vršiti obuka pitomaca.