Danas je održan saziv Vlade Republike Srbije na kojoj je izbio katastrofalan ali i pomalo neuobičajen skandal. Obzirom da nema opoziciju u Vladi, Aleksandar Vučić se danas na sjednici svađao sam sa sobom gotovo pola sata, nakon čega je odlučio da se izbaci sa sjednice.

“Mi smo bili u šoku na samom početku sjednice, kada je on počeo da se nekontrolisano dere i svađa. Kolege su ostale u šoku i prvo smo pomislili da se dere na nekoga. Kada smo shvatili da se dere u pravcu prazne stolice, ništa nam nije bilo jasno. Svi smo se onako poklopili po ušima i počeli slušati njegovu prepirku. Shvatili smo da se zapravo dere sam na sebe, a razlog tome je neki unutrašnji sukob koji ima sa sobom zbog uvođenja novog seta zakona”, rekla je Premijerka Srbije Ana Brnabić.

Vučić je u konačnici odlučio da sam sebe izbaci, te ljutitim stavom pokazao prema vratima da mora napustiti sjednicu. Kada se dozvao, objasnio je što je to uradio.

“Prije svega dugujem građanima Srbije ali i svojim kolegama izvinjenje što sam tako postupio. Bilo je krajnje neprofesionalno i nekulturno i svjestan sam svoje greške, oni nisu ništa krivi i nemojte druge zastupnike osuđivati, ja sam kriv. Ustao sam na lijevu nogu i nisam mogao da se odlučim u kojem smjeru treba da ide novi set zakona koji predlažemo, pa sam zato burno reagovao. U jednom trenutku sam shvatio da me svi gledaju i zato sam odlučio da pokupim ono malo dostojanstva što mi je ostalo i da se istjeram sa sjednice”, rekao je Vučić.

Druga strana Vučića je prilikom izlaska uputila izvinjenje kolegama, te obećala da se ovakve stvari više neće tolerisati.