Prije nekoliko dana predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić bio je u zvaničnoj posjeti Turskoj. Prema informacijama koje tamošnji mediji prenose glavna tema na sastanku između Erdogana i Vučića bila je situacija u BiH. Dvojica predsjednika sagledavši sve probleme sa kojima se naša zemlja susreće odlučili su zajedničkim snagama donirati trideset flurescentnih prsluka za gradnju novog autoputa u BiH.

“Satima smo razgovarali, nismo ništa ni jeli ni pili. Objektivno smo sagledali sve probleme sa kojima se BiH susreće i došli do zaključka, BiH treba novi autoput koji će spajati ljude, a ne odvajati ih. Gospodin Erdogan se odmah složio sa ovom mojom konstatacijom i odlučili smo se udružiti i pomoći. Iako je situacija zbog pandemije jako teška mi smo ipak uspjeli izdvojiti značajna sredstva kako bi pomogli u gradnji tog autoputa”, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije i veliki humanitarac.

Nakon objelodanjivanja odluke da će donirati trideset flurescentnih prsluka kao pomoć u gradnji autoputa. Ova dva državnika dobila su ogromne simpatije u našoj zemlji.

“Neka vide ovi naši kako se radi. Njih dvojica se jednom sastali odmah donacija. Koliko je puta Izetbegović išao u Tursku još mu i Erdogan dolazio na svadbu pa opet ništa nije uspio dobiti. Neka se malo ugledaju na Vučića. Stvarno svaka čast mi smo u BiH skroman narod nama je svaka donacija velika. Nadam se da će taj autoput biti i izgrađen”, rekao je Hilmija Satara, mesar iz Sarajeva.

Očekuje se da bi prsluci trebali na sarajevski aerodrom sletjeti već u narednih nekoliko dana, a biti će upriličen i njihov doček.