Ured Aleksandra Vučića je objavio novi konkurs. Naime, radi se o pisanju, a po mogućnosti i komponovanju junačke pjesme za predsjednika, premijera i sve ministre u Republici Srbiji – Aleksandra Vučića. Razlog ovome je to što se veliki vladar nije osjećao najbolje u posljednje vrijeme.

“Gospodin Vučić je uradio za sve nas k’o malo ko, zadužio nas je mnogo i danas stoji na prvim linijama odbrane Srbije od koronavirusa. Sve to mu je naštetilo zdravlju i trenutno je u teškoj situaciji. Mi znamo od čega boluje, ali nije htio to iznositi javno, na kraju krajeva nije ni bitno. Važno je da mu se svi vi kao građani, odužite na onaj način kako dolikuje velikim herojima Srbije. Njegovo ime treba da bude opjevano u pjesmi koja ne smije da sadrži ispod 100 stihova, te mora biti uz pratnju gusli”, poručuju iz njegovog kabineta.

Kabinet Vučića je odredio tačna pravila, te savjetuju građanima da rade timski, kako bi se napravila što bolja numera, a stručni žiri će odlučiti koja od tri izabrane pjesme će postati oda velikom Vučiću.

“Predsjednik komisije za izbor pjesme će biti Marko Đurić, a ostali članovi se nalaze u sastavu – Aleksandar Vulin, dr Aleksandar Martinović, te Goran Vesić. Oni će da odrede koja je numera najbolja. Građani sve svoje prijedloge mogu dostaviti putem e-maila aleksandarmucenik@srpskijunak.rs kako tekstove tako i audio zapise kao prijedlog muzičke podloge. Ukoliko treba na ovaj način da skonča, neka bude ispraćen i zapamćen kao svi velikani, počev od Nemanjića, Lazara, Obilića i drugih. Neka se vječno sveti i slavi njegovo ime i žrtva koju je podnio, kako bi pomogao Srbiji i njenom narodu. Vječna mu slava i hvala za sve što je učinio za nas u ovom teškom i opasnom vremenu”, dodaju iz ureda.

Pored epske junačke pjesme, Srpska pravoslavna crkva je već započela s izgradnjom manastira na Dedinju u njegovu čast, te ukoliko umre, proglasit će ga za Svetog Aleksandra mučenika prvouplakanog.