Tekst preuzet od bratskog Informera kojeg ovim putem selamimo

Obraćajući se narodu srpskom, u otadžbini i rasejanju, na RTV Pink, premijer Vučić upozorio je na sve negativniji trend izdaje srpskih interesa, Srbije, otadžbine, roditelja i praotaca naših. Ekonomski kolaps, tvrdi Vučić, samo je dodatno istanjio osećaje ljubavi prema zemlji, radu i slobodi.

“U takvoj smo situaciji da je sve što uradimo za Srbiju više nego odlično, a sve što ne uradimo može biti pogubno. Na takvoj smo istorijskoj vetrometini i u takvoj ruži tržišnih vetrova da je pitanje dal ćemo da opstanemo ako ne budemo složni, i ako ne budemo imali jednog brzog, jakog i velikog lidera. Verujte mi kad vam kažem da ne mogu ni da zamislim kako Srbija može da izgleda u narednih nekoliko godina. Natalitet opata, mortalitet raste, negativan prirodni priraštaj, selo nam se izgubilo a gradovi su nam se deformisali, svi misle da je Srbija samo Beograd, a nije i ne sme da bude – nismo Beogradski pašaluk. Mi imamo volju, snagu i odvažnost, što Srbiji sad i treba, i to jedini mi. Ako dođe vlast koja to nema, očekujem ono najgore. Vi znate da sam uvek bio realističan, ali ono što preti Srbiji je kuga…i sedam gladnih godina…a vi vidite kome ostavljate Srbiju i ko će da kroji budućnost za vašu decu – ljubimci otadžbine ili nacionalni izdajnici”, rekao je Vučić.

U sali u Predejanima, gde se skup i održava, bilo je preko 8000 pristalica SNS-a, a njih 16.000 je ovaj govor podržalo aplauzom dužim od četiri a kraćim od šest minuta.