Glavni grad naše zemlje postao je jedan od najopasnijih na svijetu kada je saobraćaja u pitanju. Skoro pa svakodnevno smo svjedoci saobraćajnih nesreća kao i nesreća u kojima su učestvovali i pješaci. Kako se to više ne bi dešavalo sarajevski vozači su zamolili pješake da više ne prelaze ceste.

“Mi kao vozači smo stvarno postali ugroženi u cijelom Sarajevu. Na lošem smo glasu jer se stalno dešavaju neke nesreće i mi ispadamo tu krivi. Stvarno to više nećemo da trpimo. Pješaci nam izlaze sa svih strana na cestu i onda kada ih malo udarimo mi budemo krivi. To je stvarno sramota i nema nikakvog smisla. Kako se to više ne bi dešavalo mi ovim putem molimo pješake da više ne prelaze ceste bilo da to rade na pješačkim ili negdje random molimo ih da to više ne rade”, rekao je Samir Kupling iz Sarajeva.

Vozači su u saradnji sa MUP-om KS-a najavili i novčane kazne za sve pješake koji nastave prelaziti ceste.

“Iz MUP-a su nam obećali da će početi naplaćivati kazne svima koji budu prelazili cestu. Nama će to puno pomoći kada je vožnja u pitanju, a i biti će manje nesreća to sam siguran. Ne možemo stvarno više gledati odakle će ko izletjeti i hoćemo li koga udariti ili ne. To nam je sve postalo preveliki stres i nećemo to sebi da dopuštamo”,poručili su iz saveza vozača Sarajevo.

Iz MUP KS-a najavili su da će se novčane kazne za one koji budu prelazili ulicu kretati od 300 do 500 KM, moguće je uvođenje i kaznenih bodova za pješake.