Željeznice FBiH su sa ponosom objavile da se nakon voza Sarajevo – Ploče ponovno u redovan red vožnje vraća voz Sarajevo – Zagreb. Ova vijest je oduševila građane BiH koji napokon mogu posjetiti glavni grad Hrvatske putujući ovim prijevoznim sredstvom. Cijenom do oko 56 KM sigurno je jedno od jeftinijih rješenja, a građani za te novce dobiju 13 dana vožnje.

“Napokon smo se odvažili da uspostavimo tu liniju do Zagreba koja će vjerujem dosta doprinijeti poboljšanju odnosa između dvije zemlje. Voz će putovati punih 13 dana sa pauzama jer realno naši vozovi ne mogu razviti neku brzinu. Kada sve to uzmete u obzir cijene povratne karte je prava sitnica jer za te novce dobijete 26 dana boravka u vozu ako se odlučite za povratnu kartu. Mislim da je to i više nego fer i pošteno. Pozivam građane da iskoriste ovu priliku što prije posjete Zagreb”, rekao je Ferid Šina, šef reda vožnje u željeznicama Federacije.

Građani su oduševljeni ovom ponudim i već se stvorila velika lista čekanja za vožnju vozom od Sarajeva do Zagreba.

“Velika mi je želja već od malih nogu da posjetim Zagreb. Napokon mi se ukazala ta prilika. Uzeo sam mjesec dana godišnjeg i odlučio sa porodicom da odem u Zagreb. Izlet će trajati jedan dan i nećemo noćiti , ali zato ćemo putovati 26 dana. Mislim da je to solidno vrijeme za koje se može doći do Zagreba. Zahvaljujem se željeznicama Federacije što su nam ovo obezbijedile. Napokon ću ispuniti svoj dječački san”, rekao je Aljoša Tikvica, trgovac iz Sarajeva.