Volonteri Sarajevo film festivala između ostalih pogodnosti koje su imali tokom ovogodišnjeg, jubilarnog 25. izdanja festivala, imali su priliku da za užinu hvataju mrvice koje sarajevskoj gradskoj i prigradskoj eliti spadnu sa senviča tokom jela. Ovu pogodnost organizatori su isposlovali za veliki broj volontera koji rade na lokacijama održavanja zabava sa zakuskama, drugi volonteri nažalost nemaju iste pogodnosti.

“Mi se zaista trudimo da svake godine organizujemo što oblje uslove našim dragim volonterima kako bi se oni osjećali dobro dok rade i pomažu da se ovako veliki Festival organizuje. Pord toga što će da nauče mnogobrojne važne stvari u sklopu volontiranja, oni od ove godine imaju priliku da tokom desetominutne pauze koja im je dozvoljena za ručak hvataju mrvice sa sendviča koji eliti padnu prilikom jela. Na ovaj način riješit ćemo dio finansiranja hrane za volontere koji ne možemo baš svake godine da ispoštujemo. Ovako su volonteri sami sebi krivi ako ništa ne jedu jer nisu dovoljno hrane nahvatali za sebe. Sve je to dio jednog većeg plana kom je cilj da definitivno poboljšamo uslove volontiranja na našem festivalu do jednog zaista ekstremno zavidnog nivoa gdje se svaka jedinka osjećao kao dio nečeg većeg od svih nas zajedno” – izjavio je za naš portal koordinator volontera na Sarajevo film festivalu Enes Glavnikmet.

Nakon što je direkcija festivala zaprimila nekolicinu pritužbi da se prema svojim volonterima odnose kao prema robovima, predstavnici festivala su se pobrinuli da u nastavku svog rada omoguće malo bolje uslove za život vrijednim mladim ljudima, a ovo je samo prvi od mnogobrojnih koraka koji su u planu u narednim godinama.