Veliki broj volontera i ove godine pomaže realizaciju regionalno poznatog filmskog festivala koji, kako i sami organizatori kažu, ne bi bilo moguće organizovati bez velike grupe vrijednih, većinski srednjoškolaca, koji svoj posao veoma ozbiljno shvaćaju. Sarajevo film festival već godinama srednjoškolcima, ali i drugim mladim ljudima pruža mogućnost da više od dva mjeseca od jutra do mraka rade na realizaciji svih zamisli glavnog odbora ovog festivala.

“Izuzetno smo zadovoljni što naši dragi volonteri iz godine u godinu žele da rade na ovako svečanom i velikom događaju. Vjerujte nam da bez velikog broja volontera Sarajevo film festival ne bi bilo moguće organizovati. Neki počnu da volontiraju i po pola godine prije samog otvaranja festivala. Mi nudimo, pored velikog iskustva i mukotrpnog rada, čak i bezbroj zabava i aktivnosti na kojima naši dragi volonteri mogu da prisustvuju kada im volonterska smjena završi. Ima tu različitih zadataka i poslova kojim se naši volonteri i volonterke mogu baviti od nosanja stvari do ganjanja velikih zvijezda pa sve do dijeljenja letaka i opijanja ispod stolova kad se umore. Ono što je bitno naglasiti ove godine jeste da volonteri ne rade volonterski, za minimalac, hranu i prevoz, već imaju mogućnost da zarade bakšiš u zavisnosti od toga koliko su sposobni da se svide našim dragim gostima” – izjavio je za naš portal Amir Piskaralo, PR predstavnik Sarajevo film festivala.

Iz direkcije Sarajevo film festivala pozivaju sve ljude dobre volje da, kada vide volontera s akreditacijom oko vrata, istom kupe nešto u pekari ili mu daju marku da sam sebi kupi sok, jer u svojim smjenama nije uvijek u mogućnosti da napravi pauzu i sam to od svojih novaca odradi.