Pojedini dijelovi Sarajeva i ovih dana su bez vode. Prekidi u opskrbi vodom postali su svakodnevne pojava u glavnom gradu naše zemlje što stvara ogromne glavobolje građanima. Kako bi malo popravili stvar iz ViK-a su najavili da će građanima od sada nestajati voda samo jednom sedmično.

“Nas je stvarno već po malo i sramota što sve ovo ovako ispada i što građani nemaju vode, ali šta ćemo mi sada to stvarno nije do nas. Kada se desi neki kvar mi se potrudimo da ga što prije popravimo, ali vodovodna mreža se trenutno raspada. Sada smo odlučili povući crtu i ovom prilikom poručujem građanima da ćemo gledati da im nestaje vode od sada samo jednom sedmično. Stvarno nemamo više obraza da gasimo vodu svaki dan jer naši građani to nisu zaslužili”, rekao je Harun Ventil, šef tima za gašenje vode u Sarajevu.

Iz ViK-a su također poručili da će gledati da voda nestaje isključivo u dane vikenda kako bi građani to vrijeme mogli provesti negdje u prirodi.

“Mi ćemo se žrtvovati i raditi vikendom kako bi građanima bilo bolje. Gledat ćemo da vodu gasimo isključivo vikendom kako bi građani u te dane mogli otići negdje prošetati u prirodu ili malo po gradu. Znam da je teško kada dođete kući sa posla, a nema vode nije vam do života pa samim time ni do šetnje. Vikendom je skroz druga priča i vjerujem da će građanima ova naša odluka barem malo olakšati izazovni život koji imaju u Sarajevu”, dodao je gospodin Ventil.