Dok ste studentska fukara šansa da rentate stan sa pet ili više cimera je jako velika, a šansa da sretnete u tim periodima i neke jako čudne likove je još veća. Iz tog razloga, Šatro.info vam u nastavku donosi pregled svih varijanti cimera koje možete imati dok ste studentska fukara, a vjerovatno i nakon toga. Tipovi cimera se odnose i na muškarce i na žene, bez brige.

1. ONAJ ŠTO NIKAD NIJE TU – Ovog cimera vidjeli ste prvi i jedini put vjerovatno kada ste se dogovarali da ćete živjeti zajedno. Lik ili nikad nije tu ili kada jeste ušunja se u svoju sobu i tamo postoji dok opet negdje ne izađe. U suštini niste više ni sigurni kako on izgleda jer je prošlo tako mnogo vremena otkako ste ga vidjeli posljednji put.

2. ONAJ KOJI HOĆE DA SE DRUŽI – On je tip cimera koji želi da budete najbolji prijatelji iako vas je realno spojila muka i jeftinija renta ali nemate srca da mu kažete da niste jedno za drugo. Često vam kuha, pere, pegla i traži pažnju.

3. CIMER KOJI SE GLASNO SEKSA – Vjerovatno je pronašao prvu curu u životu i sada isprobava sve što nikad nije. Dok vi spremate Anatomiju u sobi pored, ona udara glavom o okno prozora, a on stenje neprirodno. S njim nema razgovora o tome kako tako glasan seks nije primjeren jer će vam hiljadu puta obećati da će se promijeniti ali to je jedna velika LAŽ.

4. PREČUDNI CIMER KOG SE BOJITE – Igrom slučaja ste završili u istim govnima i sada se morate trpiti. Doduše vi ovog cimera trpiti jer vas je previše strah da mu kažete da se odseli. Čudan je i vjerovatno vam njuši četke za kosu kada niste u stanu ili vas gleda dok spavate. Bježite glavom bez obzira.

BRATE JESI GLADAN

5. ŠTREBERČINA – Osoba koja ganja sve desetke, nijedan dernek se ne smije organizovati u stanu jer su kolokviji za tri sedmice i njoj treba mir i tišina! Ovo je obično isfrustrirana osoba kojoj poneki party ne bi škodio u životu.

6. DIVLJAK KOJI ORGANIZUJE PARTIJE – Divljak kome studiranje nije ni blizu liste prioriteta, krilatica mu je “Samo jedan život imam” i nje se drži. Obično je popularan i drag svima pa i vama.

7. ONAJ ŠTO ČARAPE OSTAVLJA KAO DA JE STONOGA POSVUDA – Stonoga sa tristo hiljada čarapa koja na lusteru nekad ostavi iste jer što da ne. Ako ga ne udavite čarapom koju je ostavio van svog mjesta svaka vam čast!

8. ONAJ ŠTO NIKAD NIŠTA U ŽIVOTU NIJE POČISTIO – Niste mislili da ćete biti Ruby iz latinoameričke sapunice ali eto, šta ćete, neko mora biti i čistačica. Ovo je osoba koje nikad nije upoznala ni zoger ni mop ni krpu ni četku. I sasvim joj je ok, vi ste ti koji se nervirate.

Ma počistićemo u ponedjeljak

9. CIMER SUPROTNOG SPOLA – Uh. Ako je raja, ekstra. Ako se nađete u očajnom januarskom sušnom roku bez dodira s vanjskim svijetom šansa da zakomplikujete cimerski odnos je stopostotna.

10. CIMER TRAVAR – Ovo je onaj što će vjerovatno da vam sadi travu po stanu jer zašto da ne. Obično je skroz kul lik ali stan će da vam danonoćno smrdi na “dim”.