Kraj jeseni i početak zime već tradicionalno stvara mnoge probleme u glavnom gradu naše zemlje. Prema informacijama sa terena trenutno je najgora situacija u Novom Sarajevu u kojem zbog velike količine lišća koje je palo na cestu, vode i blata opasno čak i šetati. Vlast u Sarajevu su zbog svega toga građanima poručili da idu u Novo Sarajevo na vlastitu odgovornost.

“Imamo uvijek tih nekih problema kada dođe ovaj period godine. Toliko nas ova gusta magla, smog i zagađenje zaokupe i onda nemamo vremena rješavati ove ostale probleme. Vidjeli smo kakva je situacija u Novom Sarajevu i mogu vam reći da je stvarno opasno ići tamo. Klizavo je i prljavo. lako se može desiti da se neko oklizne i padne u takvim uslovima. Najgora situacija je svakako na Vilsonovom šetalištu gdje je skoro nemoguće napraviti i nekoliko koraka”, rekao je Ahmed Poledica, stručnjak za sigurnost građana.

Grad Sarajevo objavio je također da se odriče odgovornosti ako se građani ipak odluče na posjetu ovog dijela grada i pri tome se ozljede.

“Mi smo rekli svoje i nema teorije da mi dajemo neke odštete ako se neko tamo ozljedi. Rekli smo im da idu na vlastitu odgovornost i da je odlazak u Novo Sarajevo jako opasan. Ja znam da je to jedan od ljepših dijelova našeg grada, ali razgledavanje može čekati do proljeća. Ako neko živi tamo neka se snađe koji mjesec i preseli u neku drugu opštinu gdje je situacija malo bolja. Još jednom molimo građane da ne idu u Novo Sarajevo ako baš ne moraju”, poručili su iz ureda gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić.