Vlasnik prelijepog avlijanera Lakija, Samir D. iz Sarajeva zatražio je azil u susjednoj Hrvatskoj nakon što ga je njegov vlastiti pas istjerao iz stana i nije mu dozvolio da se u isti vrati. U kratkom razgovoru za naš portal, vlasnik psa nam je otkrio zbog čega ga je pas istjerao iz stana i zašto ne može da se vrati u vlastiti stan.

“Pa vidite ovako, ja sam njega udomio, jer ono slučajno sam ga zamalo udario autom, jadnička je valjda neko ostavio pored puta i šta ću ja, uzmem ga i odvedem u stan. Bio je on baš mali i nisam znao koliko će da poraste tačno, ali nakon nekoliko mjeseci baš se vidjelo da će fino porasti. Elem na početku on nije smio da se penje ni na tabure, a kamoli da se penje na kauč. Jedan po jedan dan, ja nisam mogao da izdržim. Ne dam mu da se penje na kauč, ali me on pogleda onim psećim pogledom i ja ne mogu da odolim. Poslije u krevet, ista priča. Nakon toga, vidim ja Laki drži daljinski i gleda ženske na Animal Planet, a ja htio gledati Ligu prvaka, ali kontam neka, njemu je potrebnije. Nekoliko mjeseci poslije, Laki spava u mom krevetu, a ja na tabureu u predsoblju. Na kraju ja više nisam imao pravo da uđem u svoj stan, jer je Laki promijenio brave i upisao se u ZK uložak kao vlasnik stana. Znate šta je najgore, on je meni tako najslađi na svijetu da uopće nisam ljut na njega što mi je sve ovo uradio. Šta ću kad je duša mala debela, slatka” – izjavio je za naš portal Lakijev vlasnik.

Ovaj slučaj ‘samonasilnog’ oduzimanja stana nije prvi u našem društvu. Naime, u posljednje vrijeme se veliki broj vlasnika kućnih ljubimaca, s naglaskom na vlasnike pasa, javljaju s problemima oduzete imovine od strane svojih četveronožnih ljubimaca.