Senad Tutović, vlasnik psa iz Sarajeva danas je učinio jako neobičan potez, tako što je sam prijavio svoj profil na društvenoj mreži Instagram zbog smaranja sa fotografijama svog psa.

“Ja sam često sam sebi dosadan koliko postova objavljujem vezano za svog psa Flekicu, ali ga toliko volim da ne mogu da se kontrolišem. Taj pas je meni sve i dnevno otprilike objavim po tri do pet postova i na desetine story objava. Znam vrlo dobro da mnoge svoje prijatelje smaram i vidim na njihovim izrazima lica kada pričam o njemu, ali jednostavno je jače od mene iako znam da mi to dobro ugrožava socijalni život”, ističe Senad.

Kako bi preventivno djelovao prije nego pogubi sve prijatelje, Senad je odlučio sam svoj nalog prijaviti na ovoj društvenoj mreži. Iako mnogi misle da je bilo dovoljno samo ukinuti profil, Senad smatra da to ne bi mnogo pomoglo.

“Pokušao sam ja i ranije, pa izbrišem profil na nekoliko dana, ali kada ga uslikam u nekoj slatkoj pozi, a to je gotovo svaka, odmah vratim profil da objavim. Shvatio sam da sam sebe ne mogu konrolisati i odlučio sam da napravim ovaj korak. Skupio sam hrabrost i sam sebe prijavio Instagramu, nakon čega su me banovali. Znao sam da je ovo jedino rješenje jer bih se uvijek vraćao nazad, a zaista me strah da ne izgubim sve svoje prijatelje”, dodao je Senad.

Ni sami administatori nisu mogli da vjeruju o čemu se zapravo radi, pa su u nekoliko navrata poslali poruku vlasniku profila da provjere da je zaista to on, ili mu je neko hakovao profil.