Vlasnici pasa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine šokirani su informacijom da govna iza njihovih pasa ne kupe magični vilenjaci s druge planete, već da su oni ti koji treba da se brinu o čišćenju svih paketića fekalija i smrada koje njihovi kućni ljubimci ostave na ulicama i u parkovima Sarajeva.

Oni su šokirani i frapirani. Nije im jasno zašto i kako su nestali vilenjaci za koje su oni vjerovali da idu za njihovim psima i sakupljaju kakicu.

“Ne možemo da vjerujemo da je ovakvo nešto istina. Pa ja imam psa već pet godina i zaista nikad nisam kupio njegova govanca, jer sam stvarno uvijek mislio da čarobni vilenjaci iz magične zemlje Dembelije dođu nakon što moj pas kaki i onda pokupe sva ta govanca i ja nema potrebe da nosim kese sa sobom. Zaista sam ostao šokiran kada su mi rekli da je zapravo naša dužnost i zakonska obaveza da hodamo za psima i kupimo govna. Iskreno da vam kažem, to uopće nije nešto što mi se radi i što je fensi kao vlasništvo nad psom. Psi su divne životinje, ali oni znaju jako mnogo da kake posvuda i nije fer da sami ne mogu da kupe svoja govanca već pored svih troškova koje imamo za njih i stvari koje radimo treba još i da kupimo fekalije za njima. Baš moram razmisliti šta ću da radim sa svojim psom nakon ove informacije” – izjavio je za naš portal Admir Neupućeni.

Nakon što su vlasnici pasa informisani da trebaju kupiti fekalije za svojim psom, veliki broj vlasnika je počeo razmišljati o tome da li da zadrže svoje kućne ljubimce ili ne.