Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić trenutno boravi u Ateni gdje se sastao sa liderima zapadnog Balkana. U Ateni se pojavio i predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski sa kojim se gospodin Vučić srdačno rukovao. Odmah nakon objavljivanje fotografije rukovanje gospodina Vučić je dobio ukor od predsjednika Rusije, Vladimira Putina.

“Onaj Vučić me sada stvarno iznervirao i nije mi bilo dobro kada sam vidio šta je uradio. Mi smo u ratu sa Ukrajinom i to svi znaju, on nas ovamo kako nešto podržava, a tamo se javno rukuje sa onim Zelenskim. Mislim da to stvarno nema smisla i da ne može sjediti na dvije stolice istovremenom. On je sada od mene dobio jedan ukor, a ako se nastavi ovako ponašati biti će i ozbiljnijih posljedica po njega i Srbiju. Ako si naš čovjek to treba i da ostaneš, a ne da se sastaješ sa našim neprijateljima” rekao je ljutito Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

Gospodin Putin poručio je Aleksandru Vučiću da se treba malo ugledati na ponašanje Milorada Dodika.

“Vidi li on našeg Mileta dobrog i finog. On još nije odustao od nas i stalno mi dolazi u posjetu. Gospodin Dodik se nikad ne bi rukovao sa Zelenskim u to sam siguran. Vjerujem da bi prije sebi ruku odsjekao nego što bi se rukovao sa njim, a ne kao Vučić. Rukuje se i još mu se nešto smješka. Neka se malo gospodin Vučić ugleda na jedinog pravog Srbina na Balkanu i jedinog iskrenog prijatelja Rusije, Milorada Dodika čije ponašanje zaslužuje svaku pohvalu”, dodao je Putin.