Borba za HDZ u Federaciji Bosne i Hercegovine se i dalje nastavlja, a zbog neodlučnosti njihovog predsjednika, odlučeno je da će ipak buduća većina biti formirana na jedan poprilično zanimljiv i nov način.

“Čović je prvo krenuo organizovati sastanke sa predstavnicima Trojke, iako znamo da je manje-više u stalnoj komunikaciji sa Izetbegovićem. Zatim je imao zvanični sastanak sa SDA pa ponovo sa Trojkom, što građane pomalo sada čini nervoznim. Zato smo odlučili da HDZ pripadne ne onoj strani koja ima bolje pregovaračke sposobnosti nego ko ima više sreće. U saradnji sa Lutrijom BiH sljedeći petak ćemo izvući sretnog dobitnika koji će formirati vlast u Federaciji”, naglasio je Rasim Smislov, ispred odjela za pronalazak inovativnih metoda formiranja vlasti CIK-a.

Iz bubnja će se izvlačiti dvije ponuđene opcije, a biće organizovano nakon kompletnog izvlačenja sretnih dobitnika ovosedmičnog ciklusa.

“Napravit ćemo naredni petak jedan veliki hype i pravu navijačku atmosferu. Prvo ćemo po ustaljenoj metodi izvlačiti male dobitke, zatim peterce, deseterce, onda ćemo gledati da li imamo Bingo za tu sedmicu i onda nakon toga spektakl. Imat ćemo specijalnog muzičkog gosta koji će zagrijati atmosferu pred finalno izvlačenje ko će zaista biti vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine naredne četiri godine”, navela je Mejra Ponuda, šefica PR sektora Lutrije BiH.

Specijalni muzički gost će biti Halid Bešlić i Enis Bešlagić, koji će zagrijati atmosferu pred uzavrelo izvlačenje buduće vlade. Napominjemo da će u bubnju biti samo dvije loptice, zelena koja će predstavljati SDA i šarena koja će predstavljati Trojku.