Premijer Vlade KS Elmedin Konaković danas je uručio 300 šiša socijalno ugroženim ljudima u trenerkama. Donaciji se priključio i lanac nargila barova Argelini koji je trenerkama donirao preko 1000 različitih šiša aroma.

“Svaka osoba treba dobiti svoju priliku da užari nargilu bez obzira u kakvoj se socijalno-ekonomskoj situaciji nalazila. Mladi u BiH se u velikoj mjeri razlikuju od zapadnevropske omladine sa kojom brojne države imaju probleme zbog učestalog konzumiranja opojnih droga. Kod nas su djeca zdrava i pametna pa su skontali da je droga štetna, umjesto toga oni se zabave uz šišu”, izjavio je za Šatro info, Elmedin Konaković.

Iz kabineta premijera Vlade KS su istakli da su šiše podijeljenje na osnovu procjene kućne liste, finansijske situacije te udaljenosti do najbližeg Argelinija.

“Ocm mi moga kako me ispoštovao Dino, djeteta mi sljedeće godine glasam za SDA. Svaki dan kad se vraćam iz škole, svi moji prijatelji idu na šišu, a ja moram kući jer nemam ni normalnu trenerku ni pare da idem s njima. Sada ću barem moći pozvati svoje brude i oka kod mene na druženja. Najviše mi se sviđa mix arome cvekle i arapske jabuke”, izjavio je za Šatro info, učenik 3. razreda Srednje mašinsko tehničke škole u Sarajevu, Almir Diadora.

Neki od mladih su se žalili što nije bilo čarobnog čaja uz šišu, jer kažu da je malo teško pušiti, a ne zaljevati nečim, jer se grlo suši od dima.