Vlada Kantona Sarajevo je na protekloj sjednici donijela odluku da će mladima subvencionirati kupovinu igre GTA 6, koja je jedna od najtraženijih igara stanovnika našeg kantona.

“Mi već sada pravimo planove za naredne godine i mislim da tim činom pokazujemo ozbiljnost ove vlade i naše dugoročno djelovanje. Iako video igra GTA 6 tek izlazi 2025. godine, mi već danas želimo svima omogućiti kupovinu te video igre za sve konzole i PC platformu, jer smatramo da naši mladi vole video igre, ali da su malo preskupe za domaći standard. Zato je Vlada Kantona Sarajevo spremna odvojiti iz budžeta za subvencioniranje 50% iznosa cijene video igre kada izađe”, rekao je predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo, Elvedin Okerić.

Svi mladi uzrasta od 18 do 35 godina će imati priliku da predaju svoju aplikaciju i da tako ostvare refundaciju polovine troškova za kupovinu.

Mladima je potrebna samo kopija lične karte i screenshot naloga, bilo da je u pitanju Steam, Playstation ili Xbox, kako bi se uvjerili u validnost profila, kao i screenshot računa plaćene igre, nakon čega ćemo retroaktivno refundirati troškove kupovine ma koliko da ona bude koštala. Želimo da aktivno investiramo u mlade, omogućavamo njihovim hobijima i interesovanjima da budu što dostupnija i da uživaju u svemu što vole”, dodao je Okerić.

Već sada vlada ogromno interesovanje mladih za kupovinu ove igre, a sudeći po ovom potezu, stranke Trojke bi mogle dobiti ogromne simpatije mladih zbog ovog poteza.