Problemi sa vodom u glavnom gradu naše zemlje postali su skoro pa svakodnevni. Međutim, usprkos velikim problemima Vlada Kantona Sarajevo ipak je uspjela naći rješenje i tako bar malo pomoći građanima. Od sutra će građanima biti dostupno čak pet punktova širom grada na kojima će moći uzimati vodu kada dođe do prekida vodosnabdijevanja u njihovoj ulici.

“Imamo problema sa vodom to moramo priznati. Svakodnevno nestaje vode bar u nekoliko naselja u gradu, ali tako je kako je. Ipak mi smo odlučili pomoći građanima i otvoriti čak pet punktova na kojima će građani moći uzimati vodu kad im nestane u njihovoj ulici. Pet punktova će biti raspoređeno po gradu kako bi svima bili lako dostupni. Voda neće biti besplatna, ali će građani moći uplatiti i mjesečnu pretplatu ako znaju da će im voda nestajati često”, rekao je Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo.

Grđani glavnog grada su oduševljeni ovom odlukom Vlade Kantona Sarajevo koja je još jednom pokazala da je u službi naroda.

“Prošli mjesec mi nije bilo vode 20 dana i to za redom, ali snašao sam se nekako. Vode ako ima ona je tu od ponoći do tri ujutru kada spavam jer ujutru moram da radim. Sada će sve biti lakše jer mi je punk za vodu otvoren samo tri ulice dalje i neću morati puno da pješačim kao do sada kad sam išao čak do Baščaršije sa bidonima. Zahvaljujem se Vladi Kantona Sarajevo jer misle svoje građane”, rekao je Šemso Varnica, stanovnik Otoke.