Vlada FBiH imenovala je Rusmira Isaka, sina Rame Isaka na poziciju direktora zatvora u Zenici. Porodica Isak sada ima tri člana na važnim funkcija, a prema izvorima bliskih ovoj porodici oni ovdje neće stati. Zbog ove porodice Vlada FBiH najavila je novi zakon prema kojem jedna osoba može biti direktor više državnih institucija u isto vrijeme.

“Članovi porodica Isak su toliko sposobni da bi mi njih najradije postavili na sve funkcije u FBiH. Međutim, nemaju dovoljno članova, a i malo ih ovaj zakon o sukobu interesa i obnašanju više funkcija u isto vrijeme koći. Mi ćemo samo zbog njih uvesti zakon prema kojem jedna osoba može biti direktor više državnih institucija u isto vrijeme. Na taj način bi ovog malog Rusmira mogli postaviti na još neke direktorske pozicije jer je mali kapacitet kakvog niste vidjeli. Bez dana radnog iskustva je postao direktor najopasnijeg zatvora na Balkanu, to samo po sebi dovoljno govori o njegovim sposobnostima”, rekao je Nermin Nikšić, premijer FBiH.

Gospodin Nikšić poručio je da će on lično progurati ovaj zakon jer Federacije BiH mora sačuvati mlade koji su se sposobni uhvatiti u koštac sa ovako zahtjevnim funkcijama.

“Mi ćemo ovaj zakon uvesti do kraja ovog mjeseca najkasnije jer stvarno je sramota da nam takvi kapaciteti propadaju i budu direktori samo jedne institucije. Ne znam zašto gospodin Rusmir Isak ne bi mogao biti i direktor Elektroprivrede ili Uprave za indirektno oporezivanje pored ove funkcije koju smo mu već dodijeli. Mali je veliki kapacitet i takve mlade želimo sačuvati u našoj zemlji”, dodao je Nikšić.