Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je utvrdila više amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezima na sve. Jednim od amandmana uveden je novi član Zakona. Naime, član 653. Zakona propisuje uvođenje novog poreza za stanovništvo Federacije. Građani će od marta morati da plaćaju porez na odlazak u toalet.

Ovaj porez obračunavat će se na kraju svakog dana, a stopa oporezivanja razlikovat će se u zavisnosti od toga da li ste obavili malu ili veliku nuždu i da li ste istu obavili u svom domu ili van njega.

“Ovo je revolucionarni potez naše Vlade po kom ćemo sigurno biti upamćeni i koji će da nam riješi sve finansijske probleme! Ne mogu ljudi više da seru kad hoće, a ako već mogu da priušte da jedu, mogu da priušte da plate i porez. Vjerujte nam ovo će ići u svrhu kupovine novog voznog parka i novog helikoptera za našu Vladu da kad idemo van države ne brukamo obraz našeg naroda. Ustvari naših naroda. Ako Bog da uvest ćemo mi i nove, raznovrsne poreze koji će ovu državu da odvedu u prosperitet”- izjavio je za naš portal premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.