Zbog velikih padavina koje pogađaju našu zemlju i velike mogućnosti za poplave Vlada FBiH je odlučila da prestane sa radom i to do daljnjega. Vlada FBiH poznata po tome što svaku priliku koristi da ne radi nije propustila ni ovu. Kako navode izvori bliski Vladi FBiH, odlučeno je da se sve aktivnosti obustave zbog mogućih poplava, a kada će ponovno proraditi zavisi od vremena.

“Mi smo odlučili da ne radim do daljnjeg. Zamislite samo neki političar živi u drugom gradu i on mora doći na sjednicu Vlada FBiH po ovoj kiši, a još može zapeti u poplavi i tako ugroziti svoju sigurnost. Kako već znate nama je sigurnost na visokom nivou i ne želimo da se ni jedan naš zaposlenik u bilo kojem trenutku osjeća nesigurno. Zbog toga smo donijeli ovakvu odluku. Za sada još ne znamo do kad Vlada FBiH neće raditi, to zavisi od padavina, najbolje je da to pitate Nedima Sladića”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Ipak stigao je dopis u kojem jasno piše koje će aktivnosti Vlada FBiH nastaviti raditi usprkos ovom izvanrednom stanju.

Vlada FBiH će nastaviti sa svojim stalnim aktivnostima kao što su obilazak svečanosti, rad u raznim komisijama, službena putovanja i slično tome. Smatramo da ne bi bilo fer od nas da prekinemo baš sve naše aktivnosti. Nadamo se da će građani izdržati ove vremenske neprilike. Želimo još naglasiti da uvijek mogu računati na nas”, piše u dopisu koji je poslao Mensur Tačka, šef tima za odnose s javnošću Vlade FBiH.