Premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić, danas se sastao s predstavnicima kompanije Michellin guma,kako bi potpisao ugovor o snabdijevanju za narednu grijnu sezonu i tako građanima Federacije omogućio miran san da ne moraju brinuti šta i kako od oktobra.

“Ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, Rusi podižu cijene, zavrću ventile, tako da smo ispred Vlade odlučili da ne možemo čekati jesen kako bi riješili ovaj problem. Potrebna nam je B opcija kako građani ne bi ostali bez ogreva. Odlučili smo se za alternativu koja je pristupačna svim građanima, cijenom je tu negdje i uz ovu mogućnost sigurno nećemo ostati bez grijanja tokom naredne zimske sezone”, istakao je premijer Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić.

Ugovor vrijedan preko 17 miliona KM, omogućio je kupovinu adekvatnog broja guma za sve građane Federacije tokom naredne zime.

“Michellin gume su jedne od najboljih guma na svijetu, i uzeli smo ih upravo zbog toga što najsporije gore. Tako ćemo za jednu gumu dobiti čak do tri puta više ogreva nego od neke druge. Jeste da malo skuplje platimo ali u konačnici dobijamo više. Naručili smo preko 1.750.000 komada guma koje će biti dovoljne svima na prostoru FBiH. Dobili smo ih naravno po nabavnoj cijeni kao i dodatni popust na količinu koju smo uzeli. Mislim da ćemo i u budućnosti zadržati ovaj sistem ako se isplati kao efikasan”, dodao je Novalić.

Gume će se rezati na četiri dijela, tako da će u prodaji biti dostupna četvrtina gume koja je dovoljna da se kuća grije 72 sata.