Kišno vrijeme izazvalo je mnoge mentalne probleme ionako nestabilnih građana BiH. Vlada FBiH odlučila je pomoći građanima tako što će napraviti novu aferu i na taj način građanima skrenuti misli sa njihovih problema. Nova afera će isplivati u javnost već krajem ove sedmice i tako po hitnom postupku građanima pomoći građanima.

“Mi već godinama pravimo afera samo kako bi građanima BiH bilo bolje. Odmah manje misle na svoje probleme kao i na cjelokupnu situaciju u BiH. Mislim da nam je to dobra taktika za sve, mi se bogatimo, a građani ne brinu i nisu toliko depresivni. Sada vidimo da je situacije zbog lošeg vremena izmaknula kontroli i stvari su krenule nizbrdo. Zbog toga ćemo mi javnosti predstaviti novu aferi kako bi malo pomogli građanima skrenuti misli od svega ovoga. Nove afere planiramo izbacivati sve dok se situacija sa vremenom ne popravi”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Građani BiH zahvalni su gospodinu Novaliću na ovoj velikodušnoj pomoći koju im svakodnevno pruža Vlada FBiH.

Ovo što Vlada FBiH radi za nas to bi malo ko uradio za svoje građane. Oni namjerno prve afere, bogate se i štete svom ugleda samo kako bi nama pomogli. Loše je vrijeme i nekako smo svi depresivni, ali oni nam pomažu da manje mislimo na sve to. Sad će se narednih mjeseci pričati samo o ovoj aferi koja će sada ugledati svjetlo dana. Mislim da dugujemo veliku zahvalnost gospodinu Novaliću kao i svim ostalim članovima Vlade FBiH”, rekao je Halid Suicid iz Sarajeva.