Građani naše države su se ponovo našli u panici, nakon što je najavljeno da će doći do potencijalnih nestašica mlijeka. Međutim vlasti u Federaciji su ipak spremni da dočekaju još jednu krizu.

“Neće nas uplašiti, nisu nas prepali i kada je nestalo brašna pa neće ni sada. Nisu nas uplašili i kada smo bili pod agresijom i snalazili se kako znamo i umijemo. Poručujem građanima da nema mjesta panici i da mirno spavaju. Vlada Federacije je obezbjedila dovoljne zalihe čokoladnog mlijeka, ukoliko dođe do nestašice istog. Imat će dovoljno na raspolaganju za narednih godinu dana, taman dok se ova kriza ne smiri po našim stručnim procjenama”, istakao je premijer Fadil Novalić.

Novalić i njegov tim imaju itekako validno objašnjenje zbog čega građani treba da zamijene obično mlijeko sa čokoladnim, te kako da ga koriste u svakodnevnoj upotrebi.

“Naš moto je da život sebi učine slatkim. Neka koriste čokoladno mlijeko za sve, zdravo je, daje energije, vraća nas nostalgično u ranu fazu života. Mnogi pesimisti će odmah da me napadnu pa da kažu kako da koristimo čokoladno mlijeko za proizvodnju? Eh pa moj tim je sastavio listu recepata kako da se šta pravi sa mlijekom. Želimo da vam svaki ručak bude sladak ma šta god pravili, i da sa osmijehom na licu i pozitivnim karakterom prebrodimo još jednu krizu koja je pred nama”, dodao je Novalić.

Još uvijek nije razjašnjeno da li je ekspertni tim Fadila Novalića uopšte upućen u činjenicu da se čokoladno mlijeko pravi od mlijeka, i da u slučaju nestašice nećemo i njega moći proizvoditi, ili je naša vlada razvila određene mehanizme proizvodnje bez upotrebe mlijeka.