Prava zima još nije ni došla u našu zemlju, a građani su već na rubu smrzavanje. Problemi sa grijanjem i visoke cijene peleta i plina uzdrmale su cjelokupnu ekonomiju naše zemlje. Vlada FBiH i premijer Fadil Novalić kao i uvijek do sada našla je rješenje za ovaj gorući problem. Gospodin Novalić poručio je građanima da tokom zime presele u Mostar koji je najtopliji grad u BiH.

“Imamo velikih problema sa grijanjem i cijenama tokom ove zime. Ne znamo kako da riješimo sve ovo pa smo napravili poseban plan i program za građana naše zemlje. Svima je poznata činjenica da je Mostar najtopliji grad u BiH i zbog toga smo skontali da građani koji imaju problema sa grijanjem presele tamo i prežive ovu zimu. Znamo da je sve skupo, ali činjenica je da ako je u Sarajevu nula stepeni u Mostaru je minimalni plus deset. To će riješiti ovaj veliki problem sa kojim smo se susreli ove zime”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Vlada FBiH dala je dodatne savjete građanima koji se odluče na ovaj korak.

“Vlada FBiH će dati sve od sebe da pomogne građanima da što bezbolnije provedu zimu u Mostaru. Najbolje bi bilo ako tamo imate kakve rodbine ili prijatelj kod kojih bi mogli prespavati dok je ove zime. Pored tog subvencionirat ćemo po jedan sendvič za puta svima koji poslušaju ovaj naš savjet. Mislim da je ovo neodoljiva ponuda koja se mora iskoristiti jer probleme sa grijanjem sigurno nećemo riješiti”, dodao je Novalić.