Vlada FBiH danas je objavila jednu odličnu vijest za većinu građana naše zemlje. Vlada FBiH po uzoru na Srbiju će pojeftiniti salamu. Ova vijest naišla je na oduševljenje velikog broja građana koji žive na rubu siromaštva. Prema najnovijim informacija slama bi u našoj zemlji mogla pojeftiniti i do 25%.

“Mi smo poznati kao zemlja koja samo prepisuje zakon od drugih država što neka i nije tako loše. Sada smo vidjeli u Srbiji da je gospodin Vučić pojeftinio neke proizvoda i da je time dobio dosta političkih poena. Mi smo također po uzoru na njih odlučili građanima dati da jeftinije kupuju salamu. Napravit ćemo i promotivni video po uzoru na gospodina Vučića gdje ćemo praviti sendviče i jesti tu salamu. Vjerujem da će ovo mnogim građanima biti dobra prilika da malo uštede, a da još uvijek dobro jedu. Ovo je samo početak pojeftinjenja namirnica i biti će ih još u budućnosti”, rekao je Nermin Nikšić, premijer FBiH.

Veliki broj građana oduševljen ovom idejom već je počeo praviti ogromne redove ispred supermarketa.

“Ja sam ovdje došao čim je gospodin Nikšić rekao da bi salama mogla biti jeftinija. Skupio sam novca za neke tri kile te jeftinije salame pa da imam za narednih pola godine. Ovo je odlična ideja i nadam se da će nam pojeftiniti i još neke namirnice jer ne možemo samo salamu da jedemo, ali i ovo je odlično. Bolje išta nego ništa, a prema nekim informacijama salama bi trebala biti 25% jeftinija što je stvarno respektabilno”, rekao je penzioner iz Sarajeva koji nije želio otkrivati svoj identitet.

Prema pisanjima medija u sljedećem valu pojeftinjena trebali bi se naći proizvodi kao što su džem, biljni sir i grožđice.