Polako počinje ispunjavanje predizbornih obećanja, te vlast na svim nivoima otvara konkurse za posao u različitim oblastima. Taj trend prati i Vlada FBiH, koja je otvorila konkurs u različitim sektorima i to za nekoliko pozicija. Oko 120 novih radnih pozicija će zasigurno popraviti zaposlenost u našoj zemlji, a i uslovi su poprilično jednostavni.

“Postavili smo takve uslove da gotovo svako može konkurisati. Apsolutno nam nije bitno šta ste po struci, te da li imate dan radnog iskustva. Nebitno je i to kojoj stranci pripadate, bitno je da imate bilo koju člansku knjižicu. Ono što je bitno da držite do sebe. Izgled je danas glavna stvar pri izboru kandidata. Nama je bitno da su oni uredni, sređeni, čisti i opeglani, a to da li znaju raditi ili ne, krajnje je nebitno. Na kraju krajeva, ko danas gleda znanje? Bitno je da ljudi ispunjavaju one uslove koje tražimo”, ističe Novalić.

Svi kandidati imaju vremena do prvog marta da promijene svoj izgled, te da se prijave na konkurs za posao.

“Ono što je primarno, to je da muškarci imaju fine i uredne frizurice na stranu. Nebitno da li na lijevu ili desnu stranu. Drugi parametar su mokasinke, to je moderno i to treba da furaju. I finalni uslov je džemper preko košuljice, to je stvar koja popunjava ovaj poslovni outfit i on je presudan. Što se tiče dama, one mogu biti u poslovnoj kombinaciji, s proizvoljnom frizurom”, dodaje Novalić.

Svi kandidati moraju dostaviti fotografiju na kojoj će se vidjeti svi dijelovi tijela, kako bi stručna komisija mogla odrediti one koji će proći u uži krug razgovora za posao.