Mlada bh. plivačica Lana Pudar osvojila je još jednu medalju. Osvajanje medalje na svjetskom prvenstvu potaknulo je nadležne u našoj zemlji da se malo potrude i ubrzaju gradnju bazena u Mostaru. Veliki pomak desio se danas kada je Vlada FBiH objavila da je osigurala hiljadu flaša vode za punjenje bazena u Mostaru.

“Lani stvarno svaka čast jer je ona skoro iz kade uspjela da stigne do svjetskog trona bez trunke pomoći nadležnih organa. Naši prethodnici jesu dovezli jedan bager na tu livadu u Mostaru uslikali se i otišli. Bager od tada stoji na livadi, ali se ništa ne dešava. Kako bi malo ubrzali cijelu priču i vratili građanima nadu da će se taj bazen ikada izgraditi mi smo danas uspjeli osigurati hiljadu flaša vode za punjenje tog bazena jednom kada on bude gotov. Ovo je svakako veliki pomak i jedan od najkonkurentnijih koraka u procesu gradnje bazena u Mostaru”, rekao je Srđan Vokal, glasnogovornik Vlade FBiH.

Građani na krilima velikog posla koje je Vlada FBiH uradila odlučili su pomoći.

“Mi kao Udruženje ljubitelja vodenih sportova grada Mostara odmah smo odlučili pomoći i tako barem malo ubrzati proces gradnje bazena. Dogovorili smo se i nekako uspjeli izdvojiti sredstva te donirali još dvadeset flaša vode koja će služiti za punjenje bazena. Nadamo se da će ovo pomoći i da ćemo bazen uskoro biti izgrađen. Nama je stvarno više preko glave lažnih obećanja i skupljanja političkih poena na račun bazena u Mostaru. Da su ga lopatama krenuli kopati do sada je mogao biti gotov”, rekao je Joško Delfin, predsjednik Udruženja ljubitelja vodenih sportova grada Mostara.