Šteta koju je prouzročio nedavni zemljotres u našoj zemlji još uvijek se sanira. Vlada FBiH još jednom je pokazala da čvrsto stoji iza svakog građanina BiH i na zadnjoj sjednici donijeli odluku o pomoći svima onima koji prijave štetu od zemljotresa do kraja mjeseca. Vlada FBiH je izdvojila značajna sredstva i odlučila pokloniti po pola cigle za saniranje štete svakom građaninu.

“Mislite da je pola cigle malo i jeste, ali mi nemamo mogućnosti trenutno uraditi više. Možda pola cigle ne može zakrpiti rupu, ali sigurno može značajno spriječiti njieno širenje. Ovo radimo kako bi građani dobili malo na vremenu dok se situacija u državi malo ne popravi. Vlada FBiH još jednom je dokazala da je uz građane i da se ne boji ni jednog problema. Poručujem svima da se što prije prijava jer je broj polovica ograničen”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Gospodin Novalić je obavijestio javnost da će Vlada FBiH nastaviti sa pomoći i nakon premašivanja prvobitnog budžeta.

“Ako nestane polovica cigli mi ćemo našim građanima dijeliti po jednu četvrtinu. Mi smo ipak Vlada svih građana i nikoga nećemo ostaviti na cjedilu pa makar to bilo i na našu štetu. Spremni smo se suprotstaviti svemu što nas može zadesiti i na pravi način reagovati kao i do sada”. dodao je Fadil Novalić.

Svi koji su pretrpjeli štetu u zemljotresu dužni su se prijaviti putem Vladine web stranice gdje će priložiti broj članske kartice SDA. Samo tako će ostvariti pravo na pola cigle za obnovu štete.